A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Helyzetjelentés a hónap 15-én

2009.07.15. 13:01 Amichay

A hó eleji pénzmátrixban közzétettem, hogy 1,694,851 forintot kellene befizetniük a tulajdonosoknak ahhoz, hogy ne legyen tartozásuk.

Ugyanakkor, felhívtam mindenki figyelmét, hogy az SZMSZ szerint minden hónap 15-ig kell befizetni a közös költséget. Örömömre szolgál, hogy vannak, akik ezt komolyan vették, és be is fizették. Köszönöm az együttműködésüket! Ezzel együtt, a mai napig csak 699,417 forint érkezett a társasház számlájára. Normál havi költségvetési bevétele a háznak 1 millió forint. 47,100 forintot már előzőleg kifizettek egyesek (van néhány olyan tulajdonos aki előre fizet néhány havi közös költséget), tehát ezzel együtt 746,517 forint érkezett be a szükséges egymillióból. Van mit még javítani a fizetési fegyelmen...

A legjobban teljesítő szekció a kettes (I. udvar II. III. IV. emelete), az egyes udvar I. emeleti lakói pedig mindannyian a "jól fizetők" kategóriájába tartoznak. Egy  kis odafigyeléssel csatlakozhat hozzájuk az I. udvar IV. emelete, ha pedig az egyik tartozás, amit három hónapra osztottunk el, az is befizetésre kerül, akkor az I. udvar III. emelete is a probléma-mentes övezethez csatlakozik. A botrányosan rosszul fizető szekció a második udvar, abból is a földszint, bár itt is vannak biztató jelek a tartozás rendezésére - a legtöbb tulajdonos részéről. Az ismert három ingatlan után viszont hónapról hónapra növekszik a tartozás és a megegyezési hajlandóság jelei sem mutatkoznak, pedig tényleg nem célom bíróságra mászkálni - van mit csinálni a házban reggeltől estig enélkül is. A felháborító az egészben, hogy a Társasház által nyújtott szolgáltatásokat azért szégyenkezés nélkül igénybe veszik.

Tegnap elkezdődött a közösségi helyiség kialakitása. A bontással lassan végzünk. Az építési törmeléket zsákokba rakva az I. udvaron tároljuk addig, amig összegyűlik annyi, hogy konténert rendeljünk, illetve területfoglalási engedélyt kérjünk a konténer számára, egy napra.  A faliújságra kitettem, hogy ez alkalom arra is, hogy a pincékben lévő lomot is kipakolják.

Elsősorban azokból a pincékből ahol a szennyvízcsatorna-felújítás miatt semmiképp nem maradhatnak, de ha valaki másnak van valami kidobnivalója, azt is odateheti, persze zacskókban, rendesen. Az erre alkalmas zacskókat a szemközti épitőanyag-boltban mindenki megveheti - pár forint. A nagyobb költség a felrakodás és az elszállitás - ezt a közösség fizeti.

Természetesen, ez nem a szokásos lomtanitás helyett van, ennek célja elsősorban a közös területeken lévő lomok eltávolitása egyfelöl a felújitási munkák miatt, más felöl abban a reményben, hogy ha megnyerjük a Belsőudvar pályázatot, akkor az udvarokban lévő lomhalmaztól is meg kell szabadulni - dolgozzunk egy kicsit előre.

Délutánra befejezték a vízvezetékszerelést, feltárták a szennyvízcsatorna-csatlakozást.

Itt el kell mondjak valamit, amelyet a ház SZVB - elnökének és egy másik IB-tagnak is már elmondtam, amikor szemrevételeztük a ma elvégzett munkát. Ez a volt mosókonyhából kialakitott nyomorgarzon tökéletes példája annak, hogy nem szabad épitkezni, felújitani, vagy átalakítani valamit: ez maga a megtestesült "gányolás" volt. Nem tudom, hogy ki csináltatta, mennyiért - nem is akarom tudni, mert akármilyen olcsó volt azt a pénzt sem érte meg, amit ráköltöttek. Nem véletlenül volt ordenáré módon büdös, nem véletlenül dőlt a víz orrán-száján - ocsmány szakszerűtlen munka volt. A mosókonyha ezeréves betonaljzatára ráültették a zuhanyozót, az oldalába, mutatóba odakentek egy kis kátránypapirt, ami vízszigetelés kellett volna legyen, persze semmit sem ért, a szennyvízbekötés is azért volt olyan magasan, mert még azt a fáradtságot sem vették, hogy megkeressék a rákötés szükséges mélységét - gondolom, ott volt valami mosóvályú-lefolyó, abba kötötték bele a WC-t.  A vizeshelyiségnek nem volt külön szellőzése - a szoba légterébe terjedt a szag... Az elektromos vezetékek a falon kívül voltak, a vizeshelyiség ajtajának tokjára még most is rá van szerelve a dugalj... nem folytatom, hiszen az eredeti állapotról  készültek fényképek.

Nos, amíg én közös képviselő leszek itt, addig ilyen munka nem lesz. Pályázunk és ha szerzünk pénzt, akkor gyorsabban, ha magunk kell kigazdálkodjuk, akkor  lassabban, de csak korrekt szakmai munkát rendelek meg, és fogadok el. Mindenkivel vitatkozom az áron, és az eddigi szerelők komoly önmérsékletet mutattak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr141247387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.07.16. 20:57:36

A rendszer kicsit félrehall... ebbe a bejegyzésbe beletettem a vízvezetékrendszerről készült fotót feliratokkal - az adminban látom is, de a felületre nem teszi fel... nem tudom, hogy mi az oka ennek a furcsa jelenségnek, talán a blog.hu emberei megfejtik...
süti beállítások módosítása