A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Közösségi helyiség

2009.07.11. 11:51 Amichay

Ezt a

foto-kollázst

az OTP által

közösség-építésre

kiírt

pályázatra

adtuk be.

A volt

mosókonyha,

aztán

bér-garzon,

mai állapotában semmire  nem használható.  Ugyanakkor, a helyiség nagyon jó adottságokkal rendelkezik ahhoz,  hogy egy kellemes közösségi helyiséggé  alakuljon.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

A tervezés során figyelembe vettem azt is, hogy a helyiség megőrizze a garzon-lakássá alakitás lehetőségét - ha egyszer úgy dönt a közösség, hogy kiadni, vagy eladni kívánja, mert pénzre nagyobb szüksége van.  Bár a közgyűlés döntése alapján ez az elkövetkezendő években nem valószínű. A vizesblokk ugyan minimális méretű, de kialakitanánk egy padlóösszefolyót, hogy alkalomadtán zuhanyozni lehessen.

A közösségi helyiség-alkalmazás idején is hasznát vesszük ennek, mert a heti lépcsőmosáshoz innen vehet melegvizet a takaritó. Mellesleg, a helyiség könnyű takarithatóságához is hozzájárul, hogy az egész terület gresslapokkal lenne burkolva (ez az, amit sikerült akciós  1190Ft/négyzetméternyi áron már megvenni). Ahol a "konyha" lenne, a gresslap "felkapaszkodik" a falra, 120 cm magasságig.

A jelenlegi állapotából csupán a 40 literes elektromos melegvíztartályt és a gázkonvektort tartanánk meg. A falak rossz helyen vannak, és vizesek (penészesek), az egész vízvezeték-csatorna rendszer katasztrófális.  Az elektromos hálózat használhatatlan, a falakon lévő, félig lenyúzott tapéta gusztustalan.  Akármilyen kicsi is a helyiség, és akármennyire egyszerű eszközökkel akarjuk is megoldani az átalakitást, a szakmunkákat rendesen kell elvégezni. Sajnos, amikor a mosókonyhából kialakitották ezt a garzont, sem szellemi energiát, sem anyagi eszközöket nem áldoztak kellőképpen - azért is néz ki ez így. 

Kedden reggel elkezdjük a bontást, és a vízvezetékszerelést - erre az anyagokat már megvettük az ÁFA-emelés előtt.  Ha az a szerencse ér minket, hogy megkapjuk az OTP pályázati támogatását - első díj 1 millió forint, másodk díj 500,000, harmadik díj 200,000 Ft - akkor, talán még a nyáron be is tudjuk fejezni, és az egyik régi laptomat beállitjuk, ha számítógépekre  egyelőre nem futja. Ahhoz ugyanis, hogy értékes tárgyakat tartsunk ott, előbb ki kell cserélnünk az ablakot és az ajtót.  A közösségi helyiség berendezéséhez már érkeztek felajánlások, de valószínű, hogy a  kialakitásához is szükségünk lesz közösségi munkára. Mindenesetre,  július végén már többet tudunk az ütemezésről - addigra megszületik az OTP pályázat eredménye.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr51240126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása