A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Alakul

2009.09.28. 09:42 Amichay

A hétvégén felcuccoltam a pincében lévő iratokat.

"Kiteregettem" őket a napra, mert dohos-büdösek voltak, aztán egyenként vettem kézbe az egyes dossziékkat.

Annyi biztos, hogy az irodai szlengben "bugyi"-nak becézett nylonból el vagyunk látva száz évre!

A dossziék viszont a legócskábbak, amiket az üzletben kapni lehet, ennek megfelelően szétesettek voltak.

Felcipeltem öt zsák iratot, és vasárnap este lehoztam egy zsák papírszemetet.

Volt olyan 1998-as statikai szakvélemény, ami öt másolatban volt meg, különböző helyeken - totális káosz, millió cetli, amik közül ki kell halászni az értékes és fontos iratokat.

A közgyűlési jegyzőkönyveket sikerült szépen rendbe tenni, de még egy fél "folyósónyi" arra vár, hogy átessen az első szelekción.

Estére bevittem a közösségi helyiségbe - ma folytatom.

Pihenésképpen beszerző körútra mentem, tipli és csavar-ügyben, a polcokhoz, de vettem két dossziét is, amibe az iratokat áttekinthető formában tudom rendszerezni.

A mi házunk irattára olyan, mint az országos átlag - a sok, rendszerezetlen információ eltakarja a lényeget, ahelyett, hogy feltárná a folyamatokat.

Ez itt másként lesz - az irattári szekrény nem kicsi, de ha rendszerzetlenül van benne a sok irat, akkor még ez a hely is kevés a sok szemétnek, viszont, ha rendszerezzük, akkor egy mozdulattal, minden információ megtalálható, és bárki számára elérhető - na jó, létra azért kell hozzá, de ez legyen a legkevesebb.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr811412193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozalicska 2009.09.28. 13:56:00

Nagyon jól néz ki a helyiség, szép a szine.
Nagyon jó és elfogadható árú dossziékat vettünk a MANUTÁNnál
www.manutan.hu/archivalo-dobozok_c_Main2025165317251729.html
én nem szeretem a lefűzőset, ezért inkább a bugyóval csak berakom a dobozba.

Azon meg ne csodálkozz, hogy nem ment senki segíteni, én az ellenkezőjén ámultam volna el.

rozalicska 2009.09.28. 13:57:45

www.esselte.hu/huHU/Segments/Iratrendezes_5113.html
itt van még egy, az árakat nem hasonlítottam össze

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.09.28. 14:46:19

@rozalicska: Köszi, jó tudni. Archiválni én is azokat szeretem amik dobozosak, a por miatt, csak az aktuális év könyvelését teszem színes műanyag dossziába, mint ahogy az SZVB által még nem ellenörzött anyag havi elosztásban kerül a dossziéba... majd egyszer erről is írok, mert a rendszerezés a lényege annak, hogy mindent pillanatok alatt megtaláljon az ember. Ebben is szeretek színeket használni, no nem azért, hogy menjen a bútor szinéhez, hanem azért, mert a szín az elsődleges információ. A 12 havi elszámoláshoz 12 különböző színű dossziét használok, a szeptemberi levélzöld...:)
süti beállítások módosítása