A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

KertéSZombat és esti koncert

2009.05.22. 13:45 Amichay

Minden kedves lakótársunkat emlékeztetni szeretném arra, holnap újra kertészkedünk,  este koncertezünk és "madáreledeledeleket"  eszünk.

Reggel, 9 óra körül kezdünk, de mindenki akkor jön, amikor tud, amikor kedvet kap. Persze, jó lenne, ha minél többen jönnének, ha minél többen éreznék úgy, hogy ez mindannyiunk ügye.

Házi "kertészünk",  Szakács István kertészmérnök, leírta a tennivalókat:

  • a komposzthoz vezető út javítása (sár-ügy)
  • a komposztládák tartalmának átforgatása
  • a komposztládákba a szellőzőrács behelyezése (ezt a cégtől viszem)
  • gyomlálás, kapálás és gereblyézés
  • új növények ültetése ( ezeket a cégtől viszem majd )
  • esetleges szemétszedés, takarítás

Nem lesz túlságosan megeröltető, azt hiszem, de a hangulat, bízom benne, hogy most is olyan jó lesz, mint az első alkalommal. István megveszi a fakérget, amit a komposztálóhoz vezető útként használunk, hogy bármikor, száraz lábbal lehessen eljutni a komposztálóhoz. A Rév8 belsőudvar-pályázatát is megbeszéljük munka közben, hiszen ahhoz éppen az a fajta aktiv, tulajdonosi részvétel szükséges, ami nálunk már kialakulóban van. Remélem, hogy ezúttal még többen jönnek le...

Az esti koncertre egy sajtófotós barátnőm is eljön - talán, még híresek is leszünk...:) vagy némi előnyt szerezhetünk a pályázaton (2 millió forint a pályázati dij, de csak egyetlen társasház kaphatja meg a Palotanegyedben, úgyhogy nem árt pedáloznunk...:)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr421137388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2009.05.23. 16:36:37

Remélem jól megy a kertészkedés :)

Csak azért jöttem, hogy szóljak: május 27-én lesz az I. Országos Helyi Komposztálási Konferencia.

http://www.greenfo.hu/programajanlo/programok_item.php?id=4030

www.greenfo.hu/sajtoszoba/sajtotajekoztatok_item.php?hir=2377

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.24. 10:38:17

@StopSzmog: A kertészkedés is jól ment, de a nap csúcsa mégis a koncert volt, amiről külön postot írok.
Sajnos, a házból most csak négyen dolgoztunk folyamatosan, további egy lakótársunk lejött egy kis időre, viszont megint volt egy külső segítségünk, aki nem tulajdonos, nem lakik itt, viszont tiszteli azt a munkát, amit itt néhányan végzünk, és ezt a tiszteletét azzal fejezte ki, hogy eljött dolgozni.

A két kertéSZombatból nem vonok le mélyreható következtetéseket arra nézve, hogy a Társasház lakóit nem lehet bevonni a közös munkába - ha látják, hogy mi nem adjuk fel, dolgozunk tovább, előbb-utóbb mások is csatlakoznak - nemcsak hiszek ebben, hanem van némi tapasztalatom is az efajta tömegpszichózisban. Lassan meg fogják érteni mások is, hogy ez a rendszer már nem az, hogy egyesek keményen dolgoznak, mások meg ingyen kapnak meg mindent, de a megértéshez, idő kell, folyamatosan szembesülniük kell azzal, hogy a dolgok attól mennek előre, hogy csináljuk, nem pedig arra várunk, hogy mások megcsinálják.
süti beállítások módosítása