A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

A második kertéSZombat...

2009.05.07. 19:28 Amichay

Az első kertéSZombat sikerén felbuzdulva kitűztük a második idejét is. Ezt is Szakács István vezeti, de mivel szakmunkát - szerinte - nem végez, ez a szombat az ő részéről is felajánlás. Az első udvarban maradt még bőven munka, amire az első alkalommal már nem volt idő. Hogy mit fogunk csinálni, arról István ír majd részletesen... és ha minden rendben, akkor azt a szombatot egy koncerttel és állófogadással fejezzük be - igazán remek program lenne...nem?

komment

Címkék: kertészombat

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr521108655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2009.05.11. 16:28:33

Kiírták a Zöldövezet idei pályázatát, az első határidő június 30.

zoldovezet.okotars.hu/tartalom/zoldovezet_program_2009

Ha nem is az udvarra, de valamelyik közeli közparkra (pl. Gutenberg?) talán hasznosítható :)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.11. 19:10:55

@StopSzmog: Nagyon köszönöm az infót, de egyelőre örülök, ha a házon belül történik valami, mert iszonyatos állapotban vettem át a házat... mostanában az APEH-ban töltöm a napjaim, hogy rendet csináljak abban a kupiban, amit ránkhagyott az előző képviselő. Viszont az infót átadom a Guttembert Otthon közös képviselőjének, akit ez bizonyára érdekel.

StopSzmog 2009.05.12. 01:34:05

@Amichay: Sok sikert hozzá :)

Off
A legtöbbször nagyon jó illusztrációkat használsz, de az izgő-mozgók nekem nagyon zavaróak (pl a forgó 100 forintosok több írásodban), mert nehezítik az olvasást. Ha figyelembe veszed a megjegyzésem, annak örülök, de ha nem, akkor is rendszeres olvasód leszek, mert nagyon érdekel, amit csinálsz, meg ez az egész folyamat.
On

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.12. 09:05:01

@StopSzmog: Köszönöm szépen...:)
A gif-file-ok használata izlés kérdése - én szeretem őket, ezért használom. Az egyes témákhoz igyekeztem valamilyen szimbolikát találni, ilyen a forgó 100-as, amely a pénzügyeknek a kezdő szimbóluma.
A "folyamat" engem is nagyon érdekel, mert ez a ház kicsiben szép példája mindannak, ami ebben a városban, ebben az országban történik. Sok álmatlan éjszakámba kerül, valószínűleg, de meg szeretném valósítani azt, hogy az adott források jobb kihasználásával érünk el egy jobb helyzetet. Eddig az volt a gyakorlat, hogy rendszeresen emelgették a befizetéseket, és rossz hatásfokú felhasználással, magyarul pazarlással, szépen elköltötték a pénzeket, de nem oldottak meg semmit rendesen. Itt van az égető liftkérdés - minden évben többszázezer forintot költöttek egy alapjaiban korszerűtlen lift toldozgatására, ahelyett, hogy tiszteletben tartva a régi lift esztétikai értékeit, a működést korszerűsítették volna. De hasonló a helyzet az elektromos hálózattal és szinte mindennel ebben a házban.

A tavalyi kéményfelújítás kapcsán elég nyilvánvaló, hogy a pályázatok pénze, sok esetben nemhogy segiti a tervszerű felújitást, hanem egyenesen kifosztja a házat, de erről majd akkor, ha a vizsgálatot lefolytattuk. Mindenesetre, most azzal a csődtömeggel kell megkűzdenem, ami az eddigi gazdálkodás és a hatóságokkal szembeni trehányság következménye. Ahogy ezt megoldottam, jöhet a felújitási terv tervszerű megvalósítása, ott sincs sok időnk tervezgetni, mert égető problémáink várnak megoldásra, de remélhetőleg év végére eljutunk egy viszonylag konszolidált helyzetbe.
süti beállítások módosítása