A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

kert-KONCERT madárcsicsergéssel

2009.05.04. 21:30 Amichay

A következő levelet kaptam ma:

Kedves Lakók!

Weiszburg Zsuzsi vagyok, itt érettségiztem a Trefortban és jelenleg a Zeneakadémia karvezetés szakán tanulok.

Szeptemberben a trefortos évfolyamomból és jópár barátomból alakítottunk egy amatőr kórust Mészáros Péterrel, aki jelenleg is a Trefort énektanára.

Nemrég  hallottam, hogy az  Önök házában van két - mostanában rendbehozott - szép udvar. Ennek nagyon megörültem, mert kórusommal éppen helyszínt kerestünk egy koncert lebonyolításához. Meg is néztem az udvarokat, és mindkét udvar nagyon megtetszett. Nagyon szívesen tartanánk itt a koncertünket, mert esztétikailag, akusztikailag és elhelyezkedésileg is tökéletes számunkra, ezért kérem az Önök segítségét, beleegyezését.

A koncert a következőképpen nézne ki: május 23-án, szombaton 18 órakor egy 40-50 perces koncertet adnánk Önöknek és hozzátartozóinknak a belső udvarban, utána pedig megvendégelnénk a hallgatóságot egy álló-ülő fogadásra a külső kertben.

A kórus (24 ember) lent énekelne a földszinten, a közönség pedig körben a körfolyosókról hallgatná a produkciót.

A koncert témája a madarak lennének, úgyhogy a műsorban csupa madarakkal kapcsolatos művet szólaltatnánk meg, az utána levő vacsora is a madarakra hegyeződne ki (pl. lúdláb torta, madártej, csirkesaláta, madárlátta sütemény), illetve ehhez készítenénk szolíd díszletet is. Kb. 20:30-kor már csak a madarak csicsergése emlékeztetné Önöket arra, hogy valaha ott jártunk.

Természetesen a koncert ingyenes, az egyetlen dolog, amit kérnénk, hogy aki tud, hozzon egy-két széket, hogy legalább az idősebb vendégeink le tudjanak ülni. A többieknek párnát biztosítunk.

Segítségüket előre is köszönöm!
Weiszburg Zsuzsi és az Oriolus kamarakórus

Természetesen, nem adtam a ház nevében választ, de a magam részéről támogatnám a kezdeményezést.

Akik résztvettek a kertéSZombaton, bizonyára nem ellenéznének egy újabb kis összejövetelt...

Arról gondoskodnék, hogy az esemény után rumli ne maradjon, és aki nem is szereti nagyon a zenét, az sem hiszem, hogy szenvedne egy kis dalolástól, viszont, hiszem, hogy sokaknak okoznánk örömet ezzel a házi koncerttel - vannak közöttünk idősek, akik szinte sehová nem mennek, mások talán nem engedhetik meg maguknak, hogy koncertjegyet vegyenek... itt egy újabb alkalom arra, hogy kellemesen eltöltsünk néhány órát, és fiatal énekeseknek lehetőséget adjunk egy ilyen intim bemutatkozásra...

Szerintem, lehetünk egy kicsit nagylelkűek velük szemben, hiszen ők sem kicsinyesek velünk - szellemi és testi táplálékkal is megkínálnak! A délutáni szunyókálást már nem, az esti pihenést még nem zavarja, és ki tudja, talán megint át lehet törni az idegenkedés egy újabb falát - az élet szép, vagy tegyük legalább azzá, néha együtt!

komment

Címkék: kert koncert

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr491103079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dvora 2009.05.05. 09:31:06

nagyon örülnénk a koncertnek!
támogatjuk.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.05. 09:56:58

@dvora:
Remek! Akkor arra is megkérlek, hogy a közvetlen szomszédaitokat, amennyire lehet, próbáljátok meggyőzni.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.11. 21:40:09

Ma itt volt a karmester is, megnéztük, hogy miként lehet úgy állni az udvarban, hogy a kert növényei ne sérüljenek. Megoldjuk. Két hét múlva tehát kertéSZombat és utána koncert. Az azután jövő héten pedig közgyűlés a felújítási programmal kapcsolatos kérdésekről - az is az udvarban lesz - az első udvarban. Talán akkor, több lesz az érdeklődő.
Sajnos, a lift ma megint elromlott, de valójában az elektromos kapcsolat volt érte a hibás. A felújítási munkákat nem lehet tovább halasztani - ezért kell újabb közgyűlés.
süti beállítások módosítása