A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

kertéSZombat és más hírek...

2009.07.23. 18:38 Amichay

Házi kertészmérnökünk hazatért a nyaralásból, és máris nekiesne a kertnek, de én kértem, hogy ne ezen a hétvégén, hanem a következőn legyen az aktuális kertéSZombat.

Egyrészt, mert ezen a héten lesz a Mikszáth téren a piac, amit mindenkinek szívből ajánlok, mint szombati programot, másrészt,  kell egy kis idő az előrejelzéssel, hogy a házban lakók ráhangolódjanak egy kellemes együttkertészkedésre, harmadrészt, az építési törmeléket és egyéb lomot is csak a jövő héten tudjuk elvitetni az első udvarból,  negyedrészt, talán akkor kevésbé lesz meleg, ötödrészt, bevallom, az elmúlt három hét egy kicsit húzós volt nekem az épitkezéssel, a pályázatokkal - holnap is leadok egyet - ez a liftfelújítással kapcsolatos.

Ma megérkeztek a burkolatok. A közösségi helyiségbe és a szeméttárolóba is megvettem az összes padló és falburkolatot. Még június végén, akciósan és 20%-os ÁFÁ-val. Annak idején tipródtam egy keveset, hogy vegyek magamnak is ebből a jó minőségű és roppant olcsó anyagból, a saját lakásomba - nehogy azzal vádoljanak, hogy a ház pénzén vásárolt csempével burkolom a saját lakásom, aztán június utolsó napján mégis megrendeltem magamnak is - természetesen külön számlán, készpénzzel fizetve, precízen elkülöníthető módon. Bárki ellenőrizheti a számlákat - nemcsak a házét, hanem a saját, privát számláimat, tekintettel arra, hogy ezen a nyáron a saját lakásom átalakitása is megkezdődik, ha marad egy kis időm rá...

Annyi haszna azért volt a háznak is abból, hogy egyszerre szállították a ház, kb. kétszer annyi burkolati anyagát, mint az enyémet, hogy a szállítónak, aki szépen lehordta a pincébe az utolsó csempéig, ki tudtam fizetni a munkáját. A hivatalos, számlás szállítás 2000 forint volt - ezt a ház fizette, a "borravalót" 5000 forintot, pedig a saját zsebemből, de kértem, hogy az SZVB elnöke legyen ott, hogy lássa, kifizettem a magam részét ebben a közös ügyletben. Ez azért volt fontos, mert a ház "zsebéből" borravalót, vagyis számla nélküli pénzt nem tudok fizetni, hiszen számla nélküli jövedelmünk sincs. Ugyanakkor, a magyar szokásjogot nem tudom megváltoztatni, tehát a borravalót csak a privát zsebemből tudom fizetni. Ezzel a kombinált megoldással azt hiszem korrekt módon elintézést nyert.

A közösségi helyiség átépitése szépen folyik, ezen a héten a beton és vakolatjavítás volt soron. A kőművesünk rendbe tette az elvetélt galambfészket, holnapra már csak az apró javítások maradnak, az utolsó szögek kioperálása a falból. Azután a kitakarított helyiségről teszek fel fotókat. Jövő héten a gipszkartonozás, majd  a padlókiegyenlítés (a jelenlegi padló még a mosókonyha teknő-szerű betonpadlója, amire a nyomorlakás idején egy ócska szőnyegpadló volt itt-ott leragasztva.

Elvileg, holnap döntenek az OTP-pályázatokról, de jövő héten biztosabbat tudunk majd.

Tegnap elkezdtük a víz és csatorna-rendszer felújítást - szakaszosan. Holnap is folytatjuk. Az érintett pincék számát kitettem a faliújságra. Az ezzel kapcsolatos lomtalanítás is halad, örülnék, ha mindenki komolyan venné.

... és akkor a kellemetlenkedő befejezés: 19-en még nem fizették be az e-havi közös költséget! Különös figyelmükbe azoknak, akik nagyobb összeggel tartoznak és megállapodtunk a törlesztés rendjében - a megállapodást kéretik betartani... Biztatóan indult a hónap, fejezzük be szépen - aki tartozik, gyorsan fizesse be, minél hamarabb! A helyzet javult az elmúlt három hónapban, de még van hová fejlődni!

Ma van az egyik kerek születésnapja az SZVB elnökének - 

Boldog születésnapot!

 

Kellemes hétvégét minden lakótársnak és érdeklődő olvasónak!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr941263508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ragi 2009.07.28. 17:06:05

Én a Podmaniczky szalonra szavazok, az ő neve a legismertebb, könnyen meg tudják jegyezni a lakótársak. A szalon kissé nagyképű elnevezés a nagyságához képest, de vehetjük ironikusnak is.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.07.28. 17:28:47

@ragi: megvallom, én is egy kicsit ironikusan gondoltam erre, de hát egy báróra nem illik a szimpla szoba, nem? Szombaton kielemezhetjük az árnyalatokat.

kertészleszek 2009.07.28. 22:17:49

A Schannen-teremre szavazok. Podmaniczky-szalon nem válik csak úgy egy felújítással egy mosókonyhából....

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.07.28. 22:51:10

@kertészleszek: :)
Honnan tudod, hogy milyen lesz készen?...mosókonyhának nem fog kinézni, abban biztos lehetsz...
süti beállítások módosítása