A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Fogadónap

2009.04.28. 23:06 Amichay

Sajnálatosan, kicsit másként alakul az első fogadónapom, mint ahogy terveztem: 2009. április 30-án. Mivel az előző közös képviselő nagy kegyesen, ezen a napon 11 órakor, és nem a mi házunkban, hanem az ő lakásában hajlandó átadni a ház iratait, a délelőttre tervezett fogadóórákat kénytelen vagyok törölni, viszont, amint hazaérek, állok az érdeklődő tulajdonosok rendelkezésére. Feltételezem, hogy délután kettőkor már elkezdődhet a fogadónap, és este nyolcig bármikor lehet csatlakozni.

Ha nem esik az eső, akkor kint, az első udvarban ütök tanyát, és mindenkit szeretettel várok. Ha az időjárás nem engedi, akkor a lakásom ajtaja nyitva Önök előtt. Akár tisztázni akarja a közös költség-egyenlegét, akár javaslatai, kifogásai vannak, jöjjön, beszéljük meg!

Nos, ma délelőtt hárman elmentünk a volt közös képviselő lakására, hogy átvehessük a Társasház nála lévő iratait. Az expedició tagjai nyomkodták egy darabig, a neve melletti gombot, de válasz nem érkezett. Mivel nem jártam ott korábban, feltűnt, hogy az e-mailben megadott cim, vagyis az emelet és ajtó nem egyezik azzal, ami a kapucsengőn a név mellett szerepel. Eltelt egy kis idő, mire jött egy helyi lakos, akit megkérdezhettünk, hogy tud valamit az illető hölgyről, aki egyébként az adott háznak is közös képviselője.

- Persze, biztos itthon van, de ezt a rohadt kaputelefont nem képes megjavítatni - mondta, miközben vadul nyomogatta a gombokat, sikertelenül, ezért elővette a kulcsot,  így kapun belülre jutottunk, és még volt szíves meg is mutatni azt a földszinti ajtót, ahová a hölgy a házon belül átköltözött. 

Apró, frissen felújított lakásban meglehetős rumli fogadott, de az iratok valóban össze voltak készítve, így nem kellett sok időt ott eltöltenünk. A jegyzőkönyvet az ablakpárkányon aláírtuk.  Azt persze nem állítom, hogy minden papírt laponként át tudtunk nézni, de esetünkben már annak is lehet örülni, hogy legalább ezen túljutottunk. Az elmúlt év adóbevallását majd nekem kell megcsinálni, mert arra három hónap alatt nem talált elég időt a volt képviselő, és azzal, hogy még egy hónapig kotlott a papirokon,  eléggé lecsökkent az időm arra, hogy átrágjam magam a kásahegyen és az elmúlt négy hónapon túl, az elmúlt év összesítését is megcsináljam. De szerencsére, nem vagyok egyedül, mert mind az IB, mind a Számvizsgáló Bizottság tagjai teljes összhangban dolgoznak együtt, és időnként Margit barátnőm, a  Guttenberg Otthonból is segít eligazodni a törvények között. 

A műszaki tartalommal pedig nincs problémám - nagyon alapos karbantartási-felújítási program készül, mind  műszaki, mint pénzügyi értelemben. Inkább tartson az előkészítés még egy-két hétig, de a közgyűlésre olyan anyagot akarunk vinni, hogy  mindenki nyugodt szívvel dönthessen.  Pápay Gábor ellenörzi a lifttel és az elektromos rendszerrel kapcsolatos árajánlatokat, és a szakértelem, remélhetőleg itt is a ház hasznát gyarapítja, mint ahogy a kertészeti munka során.

Mindannyian azon vagyunk, hogy ha most még nem is érzik az ittlakók, hogy érdemes itt lakni, de lassan egyre többen fogják látni  munkánk eredményét, hogy egy év múlva senki ne mondhassa a kapuban idegeneknek, hogy az itteni közös képviselet nem ér semmit...

A ház előtt elég súlyos kiadások állnak, a pályázatok késnek, mert Hunvald úr miatt nem volt költségvetése a Fővárosnak, amúgy meg a keret is igencsak összezsugorodott, úgyhogy minden lehetséges helyről próbálok pénzt szerezni. Az OTP-nek is van egy pályázata, július 10-i határidővel, és egyik kedves kommentelőnk felhívta a figyelmünket, hogy a biztosítók is nyújtanak bizonyos segítséget. Szerencsénkre, egyik tulajdonostársunk most lett a Generali-csapat tagja, így most ő fog utánanézni, hogy mit lehet a törvényes kereteken belül maximálisan kapni azokra a munkákra, amelyek elég sűrgősek lennének a háznak.

A fogadónapra nem sokan jöttek ma, talán a háromnapos ünnep előtti időpont nem volt ideális választás, de rövidesen pótoljuk. Szeretném, ha a különböző árajánlatokat mindenki megnézné és gyakorolná tulajdonosi jogait azzal, hogy hozzászól, javaslatokat tesz. Most, hogy az iratok már nálam vannak, a hosszú hétvégét arra fogom kihasználni, hogy pontosítom a befizetési egyenlegeket, és ez év minden hónapjára készítek egy áttekinthető kimutatást, amit a számlákkal és banki bizonylatokkal együtt a Számvizsgáló Bizottság legkésőbb május 10-ig megkap ellenörzésre. A havi fogadónapokon pedig természetesen, mindenki ellenörizheti közvetlenül is.

Kellemes hosszú hétvégét Mindenkinek,

ünnepet, aki ünnepli akár

Május 1-ét, akár az

Anyák napját!

...és még  Urbitális Majális is lesz!

Szólj hozzá!

Címkék: urbitális majális fogadónap

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr231092645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása