A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Liftezünk...

2009.04.24. 10:54 Amichay

Egyre katasztrófálisabb a lift-ügy. A hajtóműproblémát nem lehet lokális megoldással javítani, ugyanakkor elviselhetetlen az a helyzet, hogy naponta leáll a lift. Tegnap már Misi közbeavatkozására sem reagált a masina, ma hajnalban itt volt a karbantartó, megcsinálta, de semmi garancia arra, hogy nem fog még ma megint elromlani. Az ÉMI-TŰV jegyzőkönyvet elküldtem néhány liftes cégnek, de az a javitási lista, amit kaptunk, akárhogyis nézzük, meghaladja a Számvizsgáló Bizottság döntési hatáskörét, úgyhogy kénytelen leszek rendkívüli közgyűlést összehivni, minél hamarabb.

Közben a többi, helyzetfelmérési munka is haladt annyit előre, hogy sorra kapom az árajánlatokat a víz-csatorna, és az elektromos rendszer felújítására. A megvizsgált részek olyan állapotban vannak, hogy bármikor előállhat olyan krízishelyzet, mint most a lifttel. Tehát a külön nehézséget az is jelenti, hogy egyszerre kellene három, költséges munkát elvégeztetni. Közben a pályázatok késnek, mivel a Fővárosnak nincs költségvetése, de ha kiirják is őket, akkor is, az idei pályázati összeg harmada a tavalyinak... A célprogramok továbbra is a kéményfelújitás és gázvezetékcserérét tartalmaznak. Liftről és egyéb vezetékekről szó sincs. Marad még az LTP illetve a biztosítónk - most ezt a lehetőséget vizsgálom, de nagyjából az a helyzet, hogy csak saját magunkra számithatunk.

A szerencsétlenségben még az a szerencse, hogy a válság miatt az épitőiparban dolgozók körében nagyobb a hajlandóság a kompromisszumokra. Mind az árakat tekintve, mind pedig az esetleges, részletben való fizetésre. Ha más nem megy, akkor valami olyan alku felé mennék, hogy az anyagköltséget kifizetjük, a munkadijakat pedig részletekben, néhány hónap alatt...

Jövő hétfőre kell kapjak még néhány árajánlatot, és akkor kihirdetem a közgyűlést. Sokáig nem húzhatjuk, mert a lift állapota miatt a házban nagyon sok ember érezheti magát kényelmetlenül, mozgásában korlátozottnak, ezt az állapotot pedig nem hagyhatjuk így sokáig.

Szólj hozzá!

Címkék: lift rendkívüli közgyűlés

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr631083517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása