A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Az első kertéSZombat a mi házunkban...

2009.04.18. 20:30 Amichay

Most csak felteszek egy kollázst a fotókból, mert alaposan elfáradtam - de remek volt! Mindenkinek nagyon köszönöm a részvételt, a nagyszerű munkát, a palacsintát, a fánkot, az italokat, amelyeket a szomszédok hoztak! Annyi bizonyos, hogy ez csak az első, és nem az utolsó ilyen szombat volt a ház életében! Sokat dolgoztunk, jó volt a hangulat - olyanok is együtt dolgoztak, akik az utóbbi időben nem beszéltek egymással, és ez fontosabb, mint maga a kert.

Munka maradt még bővel, de felállítottuk a két komposztálót és kitakarítottuk a kert legelhanyagoltabb részeit. Szakács István megmetszette a fákat, és nemcsak szépek lettek, de a tér levegősebb, naposabb is. Kedden éjszaka permetezi a fákat a tetvek és egyéb kártevők ellen - erről külön értesitést küldök, hogy a permetezés a legnagyobb elővigyázatossággal történjen - akik érzékenyek lehetnek, kedden éjszaka csukott ablakoknál aludjanak. A komposztáló használatáról is kap mindenki egy preciz tájékoztatót.

Ma megint elromlott a lift - most, miközben ezt a bejegyzést irom, a szerelő már itt van. Sajnos, ez egy krónikus hiba, amit meg kell oldanunk, mert lehetetlen, hogy hetente háromszor leálljon a lift. Kedden reggel lesz egy komoly vizsgálat és egy komplex javaslatot kapok arra nézve, hogy miként oldjuk meg a fennálló problémákat.

Még egyszer nagyon köszönöm a mai munkát.  A munkánk értéke pénzben is kifejezhető, hiszen volt egy eredeti árajánlat, amely többé-kevésbé arra a munkára irányult, amit ma közösen, de szakértő irányitással elvégeztünk. Tehát azok, akik ma kertészkedtek, 70 ezer forintot takaritottak meg a háznak - és azt hiszem, hogy ők maguk is nyertek egy kellemes napot.

komment

Címkék: takarítás metszés permetezés komposztáló

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr241073195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2009.04.20. 03:14:48

Kedves Amichay

Nagy örömmel találtam a blogodra, sok sikert és kitartást kívánok a terveidhez.

Két dolog jutott eszembe, amíg elolvastam az eddigi bejegyzéseket. Az egyik egy pályázat lakóközösségek környezetének fejlesztésére, nem tudom, ismered-e, illetve azt sem, hogy rátok vonatkozik-e:
"pályázhat minden olyan társasház és lakásszövetkezet, amely a pályázat benyújtásának időpontjában rendelkezik Allianz vagy Hungária lakóközösség-biztosítással, valamint nincs biztosítási díjhátraléka"

www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/4138282E323AF6FDC1257583005F7456

Benyújtási határidő 2009. április 30.

A másik pedig Növények Ajándékba :)
Olyan 20-100 cm konténeres növényekről van szó, amelyek nem kerülhetnek parkba, hanem védett (körülkerített) területre lehet őket kiültetni. A képek alapján a Bródy 17 udvarai pont ilyenek. Erről itt olvastam: gang-gong.blogspot.com/2009/04/novenykek-ajandekba.html

Persze azt nem tudom, hogy szükségetek van-e egyáltalán új növényekre, de ha igen, egy telefont talán megér a dolog.

További minden jót és sok sikert a házhoz!
(Azt a kutat nagyon irigylem :-)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.04.20. 11:33:25

@StopSzmog:
Nagyon köszönöm a tájékoztatást.
Van biztosiításunk, de a Generali-nál. A gangosok tevékenységét ismerem, de a növényajándékról nem tudtam, úgyhogy azonnal utána nézek. Természetesen, szükségünk lenne növényekre, különösen a harmadik udvarban, ahol a szomszéd ház máló vakolatú tűzfala elé szeretnénk bokrokat ültetni.

A kersztéSZombatonkon átjött három fiatal az utca egy másik társasházából - nagyon örültem neki, mert mélyen hiszek a kisközösségekben, amelyek egymással kapcsolatbalépve egyre nagyobb és izgalmasabb közösségekké alakulhatnak.

Úgyhogy, nagyon köszönöm a jótanácsokat, és remélem, hogy később is figyelemmel kiséred azt, amit mi próbálunk csinálni - talán másoknak is hasznos információkkal szolgálunk.

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2009.04.20. 15:54:28

nagyon tetszik minden, amit a lakóközösség csinál!

a hulladék munkaszövetségnek vannak nagyon jó kiadványai komposztálásról, komposztálási útmutatója, innen letölthetőek:
komposztalj.hu/kiadvanyok

tavaly a komposztünnepen volt náluk növénybörze, csere-bere is (nem győztek bíztatni minket, hogy vigyünk fát, bokrot), lehet, hogy őket is érdemes lenne megkeresni.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.04.20. 18:52:47

@hallohallo:
Nagyon köszönöm. Kaptam egy csomó kiadványt, és most a honlapokat is átnézem. Azt hiszem írok egy külön postot a komposztálásról, amit kinyomtatok és kiteszek a faliújságra is.

StopSzmog 2009.04.21. 02:23:46

@Amichay:

Hát a Generali nem annyira konkrét, de legalább nyitottak (nyitottnak tűnnek) komplex ötletekre:
alapitvany.generali.hu/alapitvanyunkrol.php

Figyelemmel kísérem, persze, és bár nem ott, sőt nem is arrafelé élek, máskor is belekotyogok, ha nem gond.

StopSzmog 2009.04.21. 02:28:17

Esetleg itt is találsz hasznosságokat:
www.levego.hu/zoldlevel/
süti beállítások módosítása