A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

lifteztünk...

2009.04.02. 23:30 Amichay

Ma volt az új liftkarbantartóval az első bejárás. Dermesztő élmény volt. A liftgépház - már amennyit a totál sötétben látni lehetett - elképesztő. Ahhoz képest pedig, hogy tavaly a liftre 342,172 forintot, idén pedig (március 12-ig) 79,480 forintot költöttünk - felháborító.

Tulajdonképpen, a lift volt az egyik kritikus pontja az előző közös képviselő és a január 29-én megválasztott Számvizsgáló Bizottság közt gyorsan kialakult konfliktusnak. Kaptunk egy árajánlatot, különféle javítási munkálatokra, amelyek felette voltak az SZVB hatáskörében meghozható döntéseknek (350 ezer forinton), és mellette már egy benyújtott számla is volt 150 ezer forintról, amelyet előlegként ki kellett volna fizetni. Ha ez nincs, akkor talán nem figyeltünk volna fel a lift körüli furcsaságokra. Utóbb, persze jó, hogy így történt, mert az SZVB kíméletlen vizsgálódásai vezettek oda, hogy a  házat több éve sarcoló liftkarbantartót elbocsátottuk. Hogy milyen ordenáré állapotok vannak a lift körül, azt viszont csak most tapasztalhattuk meg igazán. A bajt csak tetézi, hogy liftnapló sincs a gépházban - ez a tény, ki tudja milyen disznóságokat takar.

A jelenlegi liftkarbantartó: Meixner István (20-4600-998) 8000 Ft+ ÁFA = 9600 Ft/hónap végzi a karbantartást (az előző karbantartó 17,000 forintot számlázott havonta). De nem az ár volt a meggyőző érv az új karbantartó mellett, hanem az a referencia, amelyet az egyik legjobban működő, közeli társasház, a Gutenberg-otthon intézőbizottságának elnöke adott -" Mexner tisztességes, jó szakember ".

Az internet áldásai közé tartozik, hogy megismertem a Gutenberg-otthon "lelkét", Margitot, aki építőmérnök, szakképzettségét tekintve, és majdnem két évtizede viszi a házat. Még mielőtt megismertem, hallottam Heller Ágnestől, aki abban a házban lakik, hogy náluk milyen jól van megszervezve a közösség. Bár gondjuk nekik is volt, van és biztos lesz is, de a rendszeres és következetes munka a házon is meglátszik. Amikor januárban beválasztottak az SZVB-be, mentem Margithoz "továbbképzésre". Ő ismerte az én városgazdász-munkásságomat, és a házban, kicsiben, hasonló elvek szerint dolgozott mint ahogy azt városi méretekben célszerű (lenne Budapesten is...). Könnyen szót értettünk, már ismerettségünk kezdetén, igy amikor megmutatta, hogy miként dolgozik az ő Intézőbizottságuk, adta magát, hogy az ő tapasztalatukból hasznositsunk mi is. Amikor megtudta, hogy ki a mi liftkarbantartónk, a maga egyenes és közvetlen módján kijelentette, hogy ők már évekkel ezelőtt kirugták, és hosszas keresgélés után találták Meixnert és a Marton szakértő céget (az EMI-TŰV helyett), akikkel viszont rendkívüli módon meg vannak elégedve.

Amikor a korábbi közös képviselőt megkérdeztük, hogy miért az, aki a liftkarbantartó, és szerinte milyen munkát végez, akkor az volt a válasz, hogy a liftkarbantartó tökéletes és az a jó, hogy nem kell neki ÁFÁ-t fizetni... nos, ilyen az "ócsó munka"...ez most sokba fog kerülni nekünk.

A mi álláspontunk szerint a professzionális munka a legfontosabb szempont, és azon belül, természetesen egy reális ár.

A liftproblémákon túl már a liftgépházban is komoly villanyszerelési gondok vannak. A sötétség oka nem puszta égőhiány, hanem a vezetékek katasztrófális állapota - ki vannak tépve a falból. Holnap ezzel foglalkozom majd.

Szólj hozzá!

Címkék: liftkarbantartás

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr971043146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása