A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Hulladékkezelés

2009.07.21. 21:38 Amichay

Mióta heti rendszerességgel elszállítják a sárga és a kék szelektiv szemétgyűjtők tartalmát, és az itt lakók egy része következetesen használja a komposztálót is, fokozatosan csökken a zöld kukák tartalma. A vasárnapi este kivitt kukák száma 5 helyett egyre gyakrabban csak négy, és volt már olyan hétköznap is, amikor négy helyett csak három kuka volt tele, pedig közben kiköltözött az asztalosműhely, és egy másik lakó is, akik szépen hagytank ránk szemetet. 

Mindezek miatt szeretném lemondani a vasárnapi, 5. kukát. Ez havi szinten 6,257, éves szinten 75,084 forint megtakaritást jelent, és ahogy látjuk, az utóbbi időben már feleslegesen fizetjük - mindaddig számlázzák, amíg le nem mondjuk, annak ellenére, hogy sokszor nincs kint a fizetett mennyiség. Ugyanakkor, ez egy kis figyelmet igényel a lakótársaktól.

Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy a szemetet nylonzacskókban gyűjtse, és a zacskót csomózza le, mielőtt a kukába dobja. Erre azért lenne szükség, hogy a kukák viszonylag tisztábbak maradjanak, és ne csak akkor lehessen alkalmazni az a lábbi módszert, amikor  éppen a takaritó kimosta a kukákat. Ezen a hétvégén is csak 4 kuka telt meg, de amikor este kivitték a teli kukákat, a tartalék ötödiket betették, hogy az éjszaka, kora reggeli órákban legyen hová tenni a szemetet. A kiürített négy kukát kimosva, három ment a tárolóba, egy tartalékba. Igenám, de havonta egyszer mossák a kukákat, télen meg még ritkábban, tehát ahhoz, hogy ezt a "trükköt" eljátszhassuk, viszonylag tisztának kell lenniük a kukáknak belülről a hónap többi napján is. Ezt azzal érhetjük el, hogy a szemét zacskókban marad, nem büdösiti közvetlenül a kukát.

Ma este, azzal együtt, hogy vasárnap csak négy kukát ürítettek, éppen, hogy csak tele volt a négy kuka, vagyis, ha egy kicsit odafigyelünk arra, hogy ne minden szemetet hétvégén ürítsünk, és továbbra is szépen szelektálunk és komposztálunk, akkor megtakaríthatjuk a fent emlitett összeget. Mindenki együttműködését, előre is köszönöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr591259706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása