A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Társasházi törvény-módosítás, avagy miként lehet egy problémát csak növelni, nem pedig megoldani...

2009.06.19. 12:45 Amichay

Tegnap este láttam egy remek filmet, amely gyönyörűen példázza azt a mentalitást, amely a problémák megoldását segiti, ahelyett, hogy búskomoran, újra és újra a fejünkhöz vágja, hogy a problémák megoldhatatlanok...

Persze, az sem mellékes, hogy a problémamegoldó hajlandóság milyen utat választ... Mert amit a magyar parlamenti képviselők időnként kisütnek, attól az Isten mentsen meg bennünket... Most a Társasházi törvényt akarják átszabni - jobban mondva, még jobban elszabni... Az amúgy is észbontó bürokráciát növelni - a lakókat tovább terhelni, és a változathatatlanságot bebetonozni - szép jövő elé nézünk.

A címmel ellentétben, ez nem a közös képviselők alkonya, hanem az értelmes kibontakozásé. Azok a közös képviselők akik eddig is csak a könyvelésre koncentráltak, most további megerősítést kapnak - a könyvvizsgáló beiktatása újabb lehetőség az összejátszásra, a korrupcióra, ahelyett, hogy a közösség kontrollját erősitenék. Mert a honatyák azt hiszik, hogy a lakástulajdonosok amúgy gyengeelméjűek, nem képesek egy átlátható rendszerben felfedezni, hogy hasznos, vagy felesleges dolgokra megy el a pénz, vagy nem érzékelik a lakókörnyezetük helyzetét.

Még egy felügyelő, még egy pöcsét, még egy tonna papir... ahelyett, hogy az egész bürokráciát az értelmes szintre csökkentenék. Egy újabb személy beiktatása viszont az államnak újabb bevétel, hiszen a kifizetett tiszteletdij után nagyobb az adóhányad, mint amit az illető kézhez kap munkája ellenértékeként! Két évtized alatt semmit nem tettek az állami, hivatali siserehad csökkentésére,  hanem egyre eszeveszettebb bürokráciával kényszeritik a magánszférát is arra, hogy aktakukacokat alkalmazzon. Most kitalálták, hogy ez nem elég, legyenek még a társasházak nyakán is páran... észbontó!

Szólj hozzá!

Címkék: bürokrácia törvény társasház

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr871195278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása