A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Ilyen volt és ilyen lett...

2009.06.16. 20:59 Amichay

Ez két matuzsálemi korú főelosztó - szekrény : ezeken keresztül kapott áramot az a mintegy száz ember, aki a mi házunkban lakik, és az üzletek is.

A jobb alsó sarokban az a szép kis kapcsoló, ami a liftünk mozgását szabályozta -

az utóbbi időben elég rapszodikus módon.  

A mai munkanap végén már sokkal jobban néznek ki, de még nem tökéletesek.

Az évszázados porcsimbókok már nincsenek ott, és az elektromos szerelvények is újak, de a fém szekrény belső részére még ráfér egy kis festés.

Remélem, hogy holnap már az "ilyen lett" képeket tehetem fel.

Ebben a projektben nem sok szerephez jutott az esztétikai hányad, mert a kapualj, ahol a két főelosztó van, néhány éve "felújításon"  esett át - kicsit hanyadt esett ugyan, de még mindig sokkal jobban néz ki, mint az átlag, pesti bérházaké, úgyhogy, ami - jogosan - kifogásolható, az a fontossági sorrendben kicsit hátrébb szorult... 

De, ahogy az egyik hozzászólásban már irtam, apró lépésekkel haladunk előre...

Ilyen lett:

A működés szempontjából korszerűbb, a látványt illetően tisztább.

Ebben a fázisban a betápszekrények felújításán kívül megtörtént a felszállóágak karbantartása (aluminium vezetékek).

A munka ára 346,860 Ft + 20% ÁFA volt, vagyis összesen: 416,232 Ft. Ennek a felét fizettük ki a megrendeléskor és hatvan napunk van arra, hogy a fennmaradó összeget is kifizessük.

Az elektromos hálózat felújítása a továbbiakban folyamatosan történik, attól függően, hogy mennyi pénzt tudunk erre biztosítani.

Időközben, ma (2009.június 18-án) itt járt a kaputelefonszerelő is, megjavította azt az öt problémás pontot, amit a lakók előre jeleztek.

Megérkezett a lift-távfelügyelet -

MULTI ALARM

számlája, a beszerelés (12,000 Ft), és az év végéig a havi ügyelet dija. Azzal, hogy egy összegben fizetjük évente 5%-os engedményt kapunk, és a banki átutalás havi költségei is elmaradnak, illetve most, a második félévre vonatkozó ÁFA-emelést is megtakaritottuk. A szolgáltatás ez évi költsége 65,790 Ft.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr171189630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.06.20. 13:21:00

Bocsi, hogy egy ilyet kommentelek ide, amikor nagyon elismerésre méltónak találom a munkádat és munkátokat, de a RABSZODIKUS az RAPSZODIKUS. (A lift működésével kapcsolatosan írod)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.06.20. 21:08:49

@BDzsH: Köszönöm, és máris javítom.
süti beállítások módosítása