A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Betonszmog

2009.10.01. 22:38 Amichay

Aki tehette, ma elmenekült a házból.

Hat méteren át vágták a betont - a felső réteget, majd az alatta lévő betont és a "sziklákat".

Pokoli nap volt annak, aki itt maradt, mint ahogy én is.

A szerelőnk nem hajnalban ugrasztotta ki a nyugdíjasokat, délelőtt 10-kor kezdte  - addigra többen kirándulni indultak (mert, hogy minden rosszban van valami jó :) - és csak a betonvágás, az első réteg feltörése eltartott délután fél négyig.

Mivel a bombabiztos beton alatti földben, megtermett utcakő méretű kődarabok vannak, holnap azokat kell kiszedni a csőfektetés mélységében.

A munka holnap folytatódik.

Miután a betonszmog megülte az egész udvart, délután lemostam a betonplaccról és a növényekről is. Az áldott eső még késik. Bízom benne, hogy több meglepetés nem lesz, és ezzel befejeződik a közös területeken az idei építkezés, és az ezzel járó piszok és zaj. Jövő hétre szeretném már megrendelni a liftes lépcsőház nagytakarítását, és azután lesz  KÖZÖSSÉGI HELYISÉG avatója.

A közösségi helyiségben felszereltük a polcokat, és tegnap felvittem egy polcnyi (41) DVD-t. Az első kölcsönzés is megtörtént... Egyik  tulajdonostársunk is hozott polcnyi (28) VHS-t, azokat is lehet kölcsönözni. Kölcsönzési díj nincs, de adományokat - a közösségi helyiség részére kizárólag - elfogadunk. Az adományok listája ki lesz függesztve a közösségi helyiségben.

Aki nem tudná, a közösségi helyiségben a szakmunkákat megfelelő szakemberek - nyomott áron -  fizettség ellenében végezték, de a berendezés adományokból szedtük össze. Hogy mire van szükségünk, azt csak az tudja, aki feljön, megnézi. A "hivatalos" avató előtt is fel lehet jönni - az időm nagy részében ott vagyok, sokszor késő estig. Később kialakítunk egy "nyitvatartási rendet" - a felmerülő igényeknek megfelelően.

A közösségi helyiség sikere attól függ, hogy mennyire érzik az ittlakók a magukénak. Hiába csináltattuk meg a helyiséget, hiába rendezzük be a legjobb szándékunk szerint, a lényeg az, hogy mire használják majd a lakók, és mennyire lesz közösségi ez a hely.

Internetünk még nincs, munkaeszközként csak a saját mobil-internetemet vittem fel, mert a T-com ugyanabban a házban egyik szintről a másikra 30 napos határidővel visz át vonalat! Csak tudnám, hogy miért költenek hirdetésekre, ha ilyen pocsék szolgáltatást nyújtanak! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr641421849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norris74 2009.10.18. 01:15:13

Helló Éva!

Olvasom, hogy gyarapodik a DVD készletetek, ami nagyon jó. Esetleg - ha ez elfogadható számodra, és nem tiltakozik ellene a igazságérzeted - akkor fel tudom ajánlani azt Neked, a háznak, hogy a saját, legálisan megvásárolt DVD filmjeimről készítek egy másolatot, és azt tokkal, vonóval nektek ajándékozom. Nem olyan sok filmről, talán 20-25 darabról van szó, de ha ezzel is hozzá tudok járulni egy jó ügyhöz, vagy valakinek a szórakozásához, akkor örömmel teszem!
Majd írdd meg e-mailben a válaszod.

Barátsággal: Norris, az elfoglalt szakács. :)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.10.21. 14:16:37

@Norris74: Elnézést, hogy csak most válaszolok... az utóbbi időben kicsit összesűrűsödtek a dolgok...
Az ajánlat nagyon kedves, de kicsit "tiltakozik az igazságérzetem" az ellen, hogy másolatokat készitsünk. Ne haragudj - tényleg köszönöm az önzetlen ajánlatot, de tudod, én is szellemi munkás lennék...:)