A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Új évi áldás?

2009.09.22. 14:11 Amichay

Mivel ebben a blogban nem egyszer füstölögtem azon, hogy van egy házaspár, akik három lakás tulajdonosaként többszázezres tartozást halmoztak fel, most kötelességemnek érzem, hogy arról is tájékoztassak mindenkit, hogy a hét végén született egy megállapodás, miszerint részletekben törlesztik a felhalmozott adósságot.

Nem titkolom, ezt legalább olyan fontos dolognak tartom, mint a felújított liftet, vagy a közösségi helyiséget. A közösségnek ugyanis, lehet bármilyen szépen kialakított tere, ha az itt élő emberek között a gyűlölködés folytatódik, ha az elmérgesedett helyzeteket nem tisztázzuk. Ezért, tulajdonképpen, április elejétől, mióta IB-elnök vagyok, számtalan kísérletet tettem arra, hogy a közösség eme neuralgikus pontját oldjam. Ez nem mindenkinek tetszett, és ezt is megértem, mert aki egy évtizede ellenségének tartja a szomszédját, és ezer okot tud felsorolni, hogy miért, annak még az is gyanus, ha valaki nem  akarja folytatni az ő mérgét. Ráadásul, az ellenségeskedést megszüntetni, de akárcsak csökkenteni is - kemény munka. Az ember nemcsak azzal a másikkal kell megküzdjön, hanem a saját ellenérzésével is.

Persze, a béketeremtés kezdetén vagyunk, amit még nem szabad túlértékelni, de igenis lehet egy picit örülni annak, hogy visszatért a halvány remény. A magam számára ez egy külön ajándék volt, mert a telefont, hogy a felajánlott megállapodást elfogadják, a zsidó újév előestéjén kaptam. Bízom benne, hogy az új év, az 5770. áldása kíséri a házunkat... Talán ennek jegyében, tegnap a Vodafone-tól is megkaptam a módosított szerződést - aláírásra készen, ami azt is jelenti, hogy "pénz áll a házhoz" - a módosított szerződésben a bérleti díjat egy évben egyszer az időszak elején kapjuk meg, bruttó 2 millió forintot. A 2008 és 2009-es évre vonatkozó különbözetet pedig a módosított szerződés aláírása napján számlázom, harminc nappal később pedig már a számlánkon kell legyen az 1,331,970 Ft.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr881399394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.