A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Nyárutó

2009.08.28. 19:41 Amichay

Nyár vége, és nálunk mintha mindenki építkezne... A liftszerelés elkezdődött augusztus 21-én, és a földszinten két lakásban is folyik a belső  átalakítás. A közösségi helyiségben már csak a festés és az ajtó-ablak-csere van hátra.  Az egyik lakótársunk a saját lakásom, előző tulajdonostól maradt bútoraiból csinál zárt szekrényt az irattárnak, amit a nedves pincéből alaposan átválogatva, szortírozva felviszünk.

A közösségi helyiség ugyanis nem "klubszoba" lesz, hanem elsősorban olyan hely, ahol a társasházzal kapcsolatos  tennivalókat áttekinthető formában minden tulajdonos megismerheti, ahol megbeszélhetjük a ház dolgait, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek, vagy mélyíthetik ismereteiket az internettel, és még egy sor pozitiv dolognak adhat teret - rajtunk múlik, hogy mennyire.  Igaz, már most is van aki irigykedik "az irodámra" - persze azt a munkát, ami ennek a háznak a rendbetételével jár, azt nem vállalná magára...

Egy IB-elnök nem úgy dolgozik, mint egy "háziúr" - szerintem, nem parancsuralmi eszközökkel kell elérni a célt, hanem a tulajdonostársak józan eszére, a közös érdekekre kell építeni. De ha egy házban évtizedes gyűlölködés magvai serkennek újra meg újra szárba, akkor egy közösség-centrikus IB-elnök megfeszülhet, még sem tud békességet teremteni.  Megpróbáltam, de  úgy tűnik, hogy bizonyos pontokon nem tudok keresztüllépni.

Amikor megválasztottak, ragaszkodtam a korlátozott időtartamú megbízáshoz, ami december 31-ig tart. Addig, minden erőmmel azon leszek, hogy ebben a házban jobb legyen a helyzet és az emberek közérzete is. De ehhez, nem elegendő az én igyekezetem. A változáshoz mindenkinek hozzá kell tennie a maga kicsi részét. Túllépni a régi sérelmeken, gyűlölködésen, kicsinyességen, begyepesedett rögeszméken. A diktatúra ideje lejárt, és ezt azoknak is meg kell érteniük, akik a diktatúra módszerei közt élték le életük javát, és abban szocializálódtak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr691344794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.