A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

A szomszédok irják...

2009.08.08. 16:40 Amichay

Bár az még elég ritka, hogy egy háznak saját blogja van, de a szomszédok azért írnak, fotóznak - érdemes tehát a neten is erősíteni az identitást...

8ker

"Budapest belső kerülete. Területe 6,85 km², gondozott parkjainak felülete 299 000 m² , amelynek felét az Orczy-kert adja. Lakossága 80. 226 fő. Nevét II. József után kapta, 1777-ben, így idén töltötte be a 232. évét. Józsefváros, szeretem."

Elsőként a 8ker-t ajánlom. Lesley nemcsak szövegben erős, hanem aktuális fotókban egészen egyedülálló! Olyan, mint aki kinyitja a szemünket arra, amit jártunkban-keltünkben nem látunk. Informativ, kritikus és nagyon vizuális - érdemes rendszeresen odalátogatni. Kiindulópontja lehet további "jó helyeknek", ahogy ő nevezi az olvasásra érdemesített net-helyeket. Az első bejegyzés 2008.11.26-án született, és termékeny szerzőről van szó, úgyhogy van mit olvasni, nézni és gondolkodni rajta.

Mágnásfertály

A Mágnásfertály a forgalomból kivont Palotanegyed helyett a palotanegyedi közösségfejlesztést igyekszik szolgálni. Kicsit a Palotanegyed egyesület nemhivatalos honlapja. Az egyesületi hivatalos  a CaPE.

Nyóc felett az ég 

fotóblog

Magdolnagyed 

"Professzionális civillap" a Magdolnanegyed - sokkal több olvasnivalóval, mint az összes papiralapú kerületi hírforrásban. Ez is amolyan "belülről jövő" információ - ami a legnagyobb erénye a netes irásnak.

H1

Beindult a Horánszky 1. közösségi blogja is... sok sikert nekik! Mondhatnak akármit, örülök, hogy azzal a balhéval, amit itt elindítottam, sikerült rávenni a szomszédokat, hogy a kertépitésük folyamatát feltárják a netközönség nyilvánossága előtt. Meggyőződésem, hogy ezzel ők maguk is csak nyernek, az eredmény is sokkal jobb lehet, és mások is tanulhatnak belőle. 

Annak is örülök, hogy adoptálták a két évvel ezelőtti javaslatomat számukra, hogy a tűzfalra fel kell  futtatni a zöldet. Ez az egyik legjobb formája a városi zöldfelületek növelésének, mert a tűzfalak ott vannak, többnyire csupaszok, sokhelyütt a városban omladozó vakolattal, ahelyett, hogy esztétikus és praktikus hasznositásukkal mindenki egy kicsit hozzájárulna a levegőtisztasághoz. Érdemes elolvasni Brunó cikkét erről.

Lelki "szomszédok" is vannak bőven a neten: Itt vannak a Gang -osok, a Budapest Korzó , vagy Ökotárs , az Urbanista , vagy a Városjáró , akit pár évvel ezelőtt a civilség mintaképének kiáltottam ki (ma is tartom) - csak győzze az ember az olvasást, annyi jó dolog van a honlapjaikon! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr541296764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.