A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Helyzetjelentés a hónap 20.napján

2009.07.20. 14:01 Amichay

A hó eleji pénzmátrixban közzétettem, hogy 1,694,851 forintot kellene befizetniük a tulajdonosoknak ahhoz, hogy ne legyen tartozásuk.  

Mai napig ebből 841,102 forint érkezett be... 49,62%

21 albetét tulajdonosa még nem fizetett  (27%) ebben a hónapban, holott az SZMSZ-ben szerepel, hogy a hónap 15-ig kell az aktuális havi közös költséget befizetni. Ha valaki, bármilyen oknál fogva nem havonta akar fizetni, azt megteheti, de csak előlegként, nem utólagosan.

Ma a Földhivatalba megyek a lift-felújításhoz szükséges pályázati papírokért.

Ez rendben van, szerdára minden irat meglesz - bár ezek aranyáron "eladott" papirok. Eddig két darab A4-es-ért fizettem 7000 forintot miután háromszor két példányban töltögettem kérelmeket - eszelős ez a magyar bürokrácia!

A Belsőudvar pályázattal kapcsolatos homályt pásztázva nagy kedvem lenne írni az átlátható rendszerekről, amelyek, szerintem, a legjobb ellenszerei a korrupciónak, de most nem az írás, hanem a tettek ideje van - inkább megvalósítom az átlátható rendszert itt a házban, hogy később, akár mintája legyen más házaknak is.  Mindenesetre, megkértem néhány újságírót, hogy folytassa a kutatást - őket az érintettség vádjával sem illethetik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr141256601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.