A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

postáztuk...

2009.04.01. 19:31 Amichay

A péntek esti közgyűlés óta keményen dolgozott a Számvizsgáló és az Intézőbizottság három-három tagja. Szombaton reggel megírtuk a jegyzőkönyvet (4 oldal), hitelesítették, akik ezt vállalták, majd még szombaton megkezdődött a bankszámlák átírása. Mivel megszüntettük az egyszemélyes pénzkezelést, csapatostul mentünk a két bankba aláírni, mígnem az egész bürokratikus procedurát elintéztük. Többé nem fordulhat elő, hogy a közös képviselő saját belátása szerint átutal milliós tételeket.

Közben, a rendelkezésemre álló adatokból összeállítottam az egyes tulajdonosok befizetéseinek egyenlegét. Nemcsak a 2008 év végi egyenlegről van szó, hanem a 2009 első negyedéviről is - mindenkinek kiszámítottam, hogy mennyit kell befizessen ahhoz, hogy április végén ne legyen tartozása. Ma postáztuk minden lakónak a közgyűlési jegyzőkönyvvel egy borítékban. Azoknak, akik nem laknak a házban, természetesen a Magyar Posta szolgálatait igénybevéve tettük - köszönet Büky Bélának, aki elment a Postára -, akik pedig a házban laknak, megtalálhatják a postaládájukban - köszönet Büky Aninak és Mászáros Aninak.

A mai naptól nem jön a Hydrus-alapitvány munkatársa a szelektiv szemétért, de továbbra is lesz szelektiv gyűjtés, csak sokkal szélesebb-körűen, rendezettebben, mint eddig, mellesleg olcsóbban is. A munkát a takarítónőnk végzi, akinek a pontos munkaköri leírását is megírjuk a napokban, és természetesen, közzéteszem itt, hogy mindenki tudja, hogy mit és mennyiért végez.

A lift karbantartását is másvalaki végzi mától, és az ÉMI-TŰV által előirt felújitási munkákat is megrendeltük - lesz távriasztás is, ahogy kell, legkésőbb május közepétől üzemelni fog. A szükséges adatokat is a napokban kiirom, csak szeretném egy kicsit esztétikusabban megcsinálni, mint ahogy eddig voltak, ezért kis türelmet kérek.

Szólj hozzá!

Címkék: takarítás szelektiv szemétgyűjtés közös költség egyenleg

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr121040343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.