A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Mérgezett földön nem terem semmi

2010.01.08. 17:41 Amichay

Az Erin Brockovitsról szóló film jutott az eszembe az imént, miután a számvizsgáló bizottság elnöke kijelentette, hogy a közgyűlés után  nem lesz közösségi helyiség. Mert ő már tudja, hogy a közgyűlésen úgy fog dönteni a többség, hogy valaki más intézze a ház ügyeit.

Erin Brockovitsot is megfenyegették, próbálták megfélemlíteni, de ő bízott az összefogás erejében. Neki sikerült. Az is elválik, hogy a Bródy 17-ben hajlandók-e az emberek összefogni egy jobb jövő reményében, vagy marad minden úgy, ahogy eddig volt, kilenc hónappal ezelőtt.

Mérgezett földön nem terem semmi, és sajnos, a földet egyetlen ember, vagy félelemmel teli emberek kis csoportja is képes megmérgezni. Ha a többség hallgat és eltűri.

Január végéig ez lesz az utolsó bejegyzésem - türelemmel megvárom a közösség döntését.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr961657251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

br17 2010.01.09. 06:46:15

A SZVB elnöke többszörösen megsértette a Társasházi Törvényt,amikor rendkivüli közgyűlést hidetett meg.A Társasházi Törvény szerint a közgyűlést a közös képviselő/IB elnök hívhatja össze,a SZVB csak abban az esetben,ha a fentiek ezt nem tennék meg.A közgyűlés összehívását pedig írásban,az ok megjelölésével,és 15 naptári nappal elöbb kell bejelenteni.Mivel ez nem így történt,a f.hó 14.-i közgyűlés összehívása törvénytelen.
Az IB elnöke pedig még decemberben bejelentette,a tulajdonosok túlnyomó többsége pedig írásban megszavazta,hogy az éves beszámoló közgyűlés 2010.január 29.-én,17 órakor lesz.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.01.09. 12:09:38

kíváncsi vagyok, de nagyon!

br17 2010.01.10. 07:56:38

Tanulságos a csillaghegyi történet főként azoknak,akik a költözést fontolgatják.Jól gondolják meg,mert ehhez képest a mi házunk a béke szigete!De példázza azt is, hogy egyetlen deviáns képes tönkretenni százak életét,és a megoldás csak a közösségi összefogás lehet nálunk is.
Bíztató jel volt a beszámoló közgyűlés idejét meghatározó írásos szavazás elsöprő eredménye.
Aki bármilyen oknál fogva nem tud a beszámoló közgyűlésen résztvenni,de elolvasva a beszámolót írásban szavaz,az már tett egy lépést afelé,hogy befejeződjön végre az elmúlt évek ámokfutása!

ragi 2010.01.11. 14:57:07

@br17: Én nem mernék ilyen optimista következtetést levonni. Atól tartok, számos átfedés van az írásbeli szavazók és az SZVB elnökének állandó, korlátlan felhatalmazást adók között. Motivációjuk a kényelmesség: mindegy ki, hogyan és miért hívja össze a közgyűlést, csak most ne kelljen foglalkozni vele. Sőt lehetőleg semmikor se; örüljünk annak, hogy van aki veszi a fáradságot és körmére néz a közös képviselőnek/intézőbizottsági elnöknek, évente meneszti őket...
Erről jut eszembe, mit csinál, hogy foglal állást a másik két IB-tag?
Úgy tűnik, Éva hordja hátán a munka 120%-át, többet tett értünk, mint az elmúlt 10 év tisztségviselői összesen. Már csak azzal is, hogy gondolkodásra késztetett. De ez főbenjáró bűn is, amikor a napi problémákba belefáradt embereknek merész elképzeléseket tolnak az arcukba.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2010.01.11. 15:48:29

@ragi: Ne légy ennyire pesszimista! Talán mégis többen vannak a mi házunkban is olyanok, akik felmérik a helyzetet, és ha más nem is beszél hozzájuk, az igen, hogy évek óta ez az első olyan év, amikor a közös költség nem emelkedett.
2004-ben 60 Ft/tulajdoni hányad volt -vagyis négyzetméterenként 128 Ft + célbefizetés - olyan bonyolultan számoltak, hogy külön táblázat kell ahhoz, hogy valaki tartozását évekre viszamenően tisztázzuk.
Azzal a módszerrel, ahogy eddig dolgoztak - továbbra is emelkedni fog a közös költség, mert az előttünk álló feladatok tűzoltásos módszerrel (mindent akkor felújítani, amikor már totálkáros), iszonyú pénzekbe fognak kerülni, és nincs más forrás, csak a közös költség.

br17 2010.01.11. 16:00:11

@ragi:Az átfedés a meghatalmazók,és az írásban szavazók között nem baj,hiszen kiegyenlítik a viszonyokat.
A kényelmesség mindannyiunkra vonatkozik!Az nagy szó,hogy a tulajdonosok 60%-a írásban szavazott.A kerületben,a fővárosban,az országban jó,ha 50% megy el választani,azután a megválasztott polgármester,képviselő,miniszterelnök,államfő úgy tesz,mintha 100%-os támogatottsága lenne,és egy kis idő után akik nem mentek el választani,és azok fele akik elmentek egyhangúan szidják a megválasztottakat!Miért lennének e ház lakói különbek,mint az országé?
Mindamellett Éva nem csak többet tett,mint az elődei összesen,hanem mindnyájunknál jobban megismerte a házat,és abban nagyon igaz van,hogy ha semmit sem fogadnánk el az elképzelései közül,akkor is beázunk,ránk omlik a tető,tűzfal,kémény,stb.,és ez sok pénzbe fog kerülni!Mivel eddig más nem tett javaslatot,miért ne fogadjuk el a célkitűzéseit?Főleg,ha mindezek nem növelik a közös költséget!

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2010.01.11. 18:51:30

A magyar építészek is foglalkoznak a zöld homlokzatokkal, az öko-építészettel:
epiteszforum.hu/node/14863
süti beállítások módosítása