A mi házunk

Hiszem, hogy egy XIX.században épült házban is meg lehet valósítani a legkorszerűbb, XXI. századi életetforma kényelmes keretét. De ezért tenni kell! Városgazdász és újságíró diplomával, harminc éves építőipari gyakorlattal tekintek a társasházra, amiben lakom. Kritikus vagyok, de igyekszem segíteni is a közösségnek. Voltam közös képviselő - akkor indítottam ezt a blogot, ma már nem vagyok az, de felelősségteljes tulajdonos igen, ezért folytatom.

Linkblog

Friss topikok

  • ...szintén: @Amichay: Közben "lesett", és össze is tört... Szép, bolond világ... Sajnálom. Sajnálom, hogy "A... (2014.05.24. 21:06) Manapság...
  • Amichay: @flash.gordon: A komposztálót azonnal felszámolták, amint lemondtam a közös képviseletről. Én tová... (2012.11.22. 13:45) Végkifejlet
  • bodis.lajos: Éva, fantasztikus munkát végeztél. Három év után próbálom, próbáljuk újraéleszteni a reflexiót. Na... (2012.10.23. 11:07) Pályázat - titkok és mutyizás nélkül?
  • Amichay: @naszoszo: Az alapító okiratban kell szerepeljen az, hogy az üzletek minden négyzetmétere dupla a... (2011.05.03. 17:46) Jövőkép
  • városjáró: Szia Éva! Miújság a ház ügyeivel? Siker? Kudarc? Stagnálás? (2010.10.22. 16:08) Nem álmodtam - ez már a valóság!

Csend, rend és békesség...

2009.09.25. 11:31 Amichay

A liftfelújítás alkalmából új hamuzó edénykéket szereltünk fel minden emeletre, és a földszinti rácsos kapura is. Egyelőre üresek, de ma reggel már találtam két csikket a kapubejáratnál. Nem fogom tacepaókkal teleaggatni a falakat, itt kérek mindenkit arra, hogy ha már cigarettával öli az egészségét, akkor legalább ne dobálja szét a csikkeket. Ezekbe a képen látható kis kaspókba lehet hamuzni, onnan a takarítónk ki is üríti hetente.

Rövidesen megrendeljük a lépcsőház nagytakarítását - amint befejezzük az udvaron a nagy porral járó bontást, amit egy szennyvízcsatorna bekötése jelent. Számomra különösen kellemetlen dolog, hogy a saját lakásom felújítása kezdetén megejtett feltárás során kiderült, hogy annak bekötése nem a pincén keresztül történik, mint a legtöbb lakásnak, hanem egy teljesen lehetetlen udvari bekötéssel, amely a pincelépcsők irányában van. Ráadásul egy totál elrozsdásodott cső, több lyukkal. Mivel nem szeretnénk most feltörni az egész betonplaccot az udvarban - nem mintha később nem lenne célszerű, de az építkezésekben megfáradat idegzetű lakókat ezzel most nem terhelném, igy kiiktatva a régi, vacak bekötést, az udvaron egyenes vonalban törünk fel egy 30 centiméteres sávot, hogy a szennyvízbekötést ily módon megoldhassuk. Azért kínos nekem, mert ez a saját lakásom felújása kapcsán derült ki, de a strang házat terhelő kiadás - igaz, ebben az esetben a biztosítót is bevonom a dologba. Nem a csőcsere a problematikus, hanem az a bontás, ami a több, mint 10 centi vastag beton átvágásával, felszedésével jár.

Remélhetőleg, ezzel a zaj és por, ami az utóbbi hetekben különösen ingerelte a lakókat - jogosan, de másként a szükséges munkát nem tudtuk volna elvégezni - befejeződik. A két földszinti lakásátalakítás is a végső stádiumban van, az én lakásom átalakítása ugyan most kezdődik, de belül csukott ajtók és ablakok mellett fognak dolgozni, amig zaj és por képződik.

Viszont, van olyan zaj, ami nem építőipari munkával kapcsolatos, tehát nem szükségszerű, csak egy kis figyelmet igényel tőlünk. A bejárati kapu, a rácsos kapu és a liftajtók csapkodásáról van szó, amely különösen a földszint 1-ben lakókat sérti. Tegnap éjjel egykor kimentem, mert néhány fiatal srác úgy csapkodta az ajtókat miközben hangosan viháncoltak, hogy ezt nem állhattam meg szó nélkül. Érezzék jól magukat, de legyenek tekintettel arra, hogy az emberek többsége ebben az órában aludni szeretne. Kicsit csendesebben, ha kérhetném...

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brody17.blog.hu/api/trackback/id/tr531406041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása